Por Faust Espejel

Solstici d’hivern

En el solstici d’hivern ens endinsem a la foscor de la nit, un viatge a la profunditat de la nostra ànima. On l’aura de la lluna fa present la nostra dansa de vida i mort.

El dia de Tots Sants és un espai sagrat on honrem y ofrenem els nostres estimats difunts. Una reflexió sobre la vida i la mort que ens permet prendre consciència des del present, d’on venim.

Proposa’t la creació d’un Altar de Morts on compartir fotografies, aficions, menjars, flors.. dels teus estimats difunts. Aquest compartir et permet apropar-te i conèixer-los més profundament; essent l’altar un reflex de com vivien i com es relacionaven. També és una oportunitat per reviure la teva historia personal.

Les festes de Nadal són el principi d’un camí a la llum, la unió de la família i els amics per veure els nous moviments sorgits. La taula dels grans, la taula dels petits, veiem qui falta i els nouvinguts, expliquem les anècdotes que any rere any formen part de la família (i potser és l’any d’afegir-ne una de nova), regals, menjar i més menjar.

Dins del catolicisme és la celebració del naixement de Jesús, i a les cultures ancestrals és la celebració del retorn del Sol.

Proposa’t fer d’aquest espai un moment íntim per retrobar-te amb la teva essència i la dels teus estimats, és una oportunitat per revisar, gaudir i celebrar els teus vincles.

La revetlla de cap d’any és festa, cava, raïm, felicitacions, whatsapps, nous propòsits…

Proposa’t endinsar-te a la quietud. Revisar des de la gratitud com ha estat aquest any i cap a on vols anar, descobrint i creant el teu nou ritual de vida.