Acompanyar a les persones que venen a teràpia amb els seus processos personals de prendre consciència i acceptar què els hi està passant és, a vegades, un camí llarg i complex.

Com a terapeuta, aquest acompanyament m’impacta. Sobretot quan aquest és un jove que amb només quinze anys es troba a primera divisió de la lliga de la vida; amb un ampli recorregut de partits perduts, camins erronis i trencadisses fetes. Experiències vitals que anem assumint en fer-nos adults, i que ells decideixen mirar de prop amb només 15 anys.

Durant els anys que porto acompanyant adolescents i infants, m’emociona veure l’impuls que tenen per sortir de la casella on el seu sistema familiar els col·loca. Observar com, molt lentament, amb amor i confiança, van re-construint-se, diferenciant-se i acceptant que poden ser com una peça reparada amb la pràctica japonesa anomenada Kintsugi. En aquesta tècnica la reparació d’objectes de ceràmica es fa amb molta cura utilitzant resines barrejades en pols d’or o plata, acceptant i validant que es vegi la peça restaurada amb la bellesa de les imperfeccions visibles de les ferides curades.

Per a mi, doncs, ser terapeuta és validar amb molta cura les imperfeccions de la trencadissa del jove com a metàfora de les ferides acceptades i sanades.

Marta Cabré
Terapeuta gestalt y membre titular de la AETG

Descobreix més sobre la teràpia gestalt en acompanyament a adolescents i infants